Η Σοφία Καλαφάτη είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής με τίτλο “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου”, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο & το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών ΣΕΛΛΕ και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπεύτριας.

Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης του Α’ τεστ Σχολικής Ετοιμότητας. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει την παρακολούθηση σεμιναρίων πάνω στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στον τραυλισμό, στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος κ.α. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους TEACCH, PECS και Palin PCI. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ).

Από το 2010 έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά), ως αναπληρώτρια λογοθεραπεύτρια σε δημόσιο ειδικό σχολείο (ΕΛΕΠΑΠ). Εργάζεται με παιδιά και εφήβους με διαταραχές στο λόγο, την ομιλία και την επικοινωνία, με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές. Από το 2017 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.

Υπηρεσίες Λογοθεραπείας

Προτεραιότητα μας, αποτελούν οι ανάγκες κάθε ατόμου ξεχωριστά όπως επίσης και η συνεργασία με τους γονείς και τον εκπαιδευτικό